Зимни забавления

14.12.2017 0 Comment(s)

 

Зимата дава повод на доста от нас да преоткрият любимите си занимания. Със сигурност те са изключително много. Но кои от тях си заслужава да пробваме?

Спряхме се на няколко зимни забавления, които гарантирано, ще повдигнат градуса на забавление и ще оставят у вас траен спомен за щуро преживяване, напук на минусовите температури.

 

#1 Пързаляне със ски

Любим спорт на малки и големи. Пързалянето със ски заема първото място като най-популярен и практикуван зимен спорт. Норвежците първи превръщат ските в средство за забавление и спорт. Масовата им употреба започва след Първата световна война. Като предимства на този вид спорт можем да изтъкнем забавата, подобряването на координацията и поддържането на добра и стройна фигура.

#2 Сняг и борд = сноуборд

За любителите на по-екстремни преживявания предлагаме да обърнат внимание на този спорт. Сноубордът се усвоява лесно, въпреки че не изглежда да е никак лесно. Зараждането му започва от Америка, където за основа са използвани сърф и ски.

#3 Кънки на лед

Красота, изящество, зимна приказка на лед. Кънките на лед са един от най-красивите зимни спортове. Защо наредихме кънките на лед на трето място? Дори и да не можете да направите троен аксел е достатъно да сменяте крак пред крак, за да се почувствате като звезда на леда. Всяка година в множество градове в страната отварят ледени пързалки, които позволяват да изпитате тази и редица други положителни и запомнящи се емоции.

#4 Снежни ангели

Лесно и забавно. Лягате в снега и започвате. Не се изисква никакъв опит и познания. С правилната компания забавлението е гарантирано.

#5 Война. Снежната война

На последно място, но не и по забава, е боят със снежни топки. Тук важи едно единствено правило – колкото повече, толкова по-добре. Навсякъде по всяко време. Едно щуро изживяване, споделено с компанията. Развихрете въображението си и изберете терена – в парка, на оживено място, пред блока.

Предварителна подготовка

За всяко едно от зимните ни предложения трябва да сте предварително подготвени. Зимната екипировка е задължителна част, за да не измръзнете. Зимно яке, зимни обувки и аксесоари (шапка, ръкавици). Благодарение на тях ще запазите топлотата и комфорта през цялото време. В Sportzone ще намерите всичко необходимо за една незабравима и неотразима зимна забава.

Leave a Comment